Natuur: planten en dieren

De aanwezigheid van zowel veengrond (westkant) als zandgrond (oostkant) zorgt voor een grote diversiteit op de landerijen van Keukenhof. In het Keukenhofbosch bevinden zich de laatste oorspronkelijke duinen. Samen met provincie Zuid-Holland wordt de biodiversiteit van de weilanden en bossen in stand gehouden. In de bossen en velden komen veel bloemen- en plantensoorten voor. Ook zijn er verschillende diersoorten te vinden zoals reeën, ijsvogels, hazen en ooievaars. En de koeien van onze biologische veehouder die op de weilanden van het landgoed grazen.

Praktische informatie

190826LLT9043
Wanneer is het landgoed geopend?
Het landgoed
Het landgoed is geopend van maandag t/m zondag tussen 08:30 – 17:00 uur. De toegang tot het landgoed en het parkeren is gratis.
Restaurant de Hofboerderij
Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen met als doel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Hofboerderij blijft voorlopig gesloten. In de weekenden is het take-away punt met koffie/thee geopend.
Moet ik betalen voor een wandeling over het landgoed?
Nee, toegang tot het landgoed is gratis.
Waar kan ik parkeren?
Je kan gratis parkeren op het parkeerterrein van Kasteel Keukenhof. Klik hier voor de route. Ook is er een fietsenstalling.