Afgelopen dagen zijn hekken vernield langs het Laarzenpad op Landgoed Keukenhof. Ook zijn de schrikdraadkasten kapot gemaakt met een grote betonschaar. Daardoor zijn koeien ontsnapt en dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor de koeien, voor de wandelaars en voor het verkeer. Keukenhof roept bezoekers op om samen op te letten zodat het landgoed mooi blijft en voor iedereen vrij toegankelijk.

Landgoed Keukenhof is 250 hectare groot. “Een deel van de bossen en de weilanden is niet toegankelijk voor wandelaars, terwijl andere bossen juist wel open zijn voor publiek”, aldus directeur Bart Siemerink. “Veel mensen genieten van een mooie wandeling, maar ook de dieren hebben er hun thuis. In onze bossen woont inmiddels een flink aantal reeën met kalfjes. Ook proberen we de weidevogels weer te laten nestelen in onze weilanden. We geven deze dieren graag de rust die ze nodig hebben.”

Landgoed Keukenhof werkt samen met provincie Zuid-Holland aan het verbeteren van de biodiversiteit op het landgoed en daar krijgt Keukenhof subsidie voor. Op de weilanden van het landgoed grazen ook koeien van biologische boer Zeestraten. Siemerink: “Ook deze dieren hebben hun rust nodig en het is niet de bedoeling dat er wandelaars in de weilanden lopen. We roepen daarom wandelaars op om op de aangegeven paden te blijven en honden aangelijnd te houden. Laten we Landgoed Keukenhof met elkaar mooi houden zodat we er nog lange tijd van kunnen genieten.”

Ziet u iets verdachts op het landgoed? Geef het dan door via telefoonnummer (0252) 528131. Bij direct onraad belt u natuurlijk de politie 0800-8844 (bij spoed: 112).