Na alle verbeteringen die afgelopen jaren zijn doorgevoerd weten steeds meer bezoekers uit de regio Kasteel Keukenhof te vinden. Ondanks dit moeilijke coronajaar genieten in de weekenden meer dan 1.000 mensen per dag van het historische landgoed.

De dahliatuin voor het monumentale Kasteel Keukenhof en in het Frederik’s Hof heeft een grote aantrekkingskracht. Hier kunnen bewoners en vakantiegangers uit de streek toch nog genieten van een prachtige bloementuin. De bloemententoonstelling was tenslotte afgelopen voorjaar alleen virtueel open.

Geen activiteiten, toch veel bezoek

“Kasteel Keukenhof is in een normaal jaar het decor voor zeer uiteenlopende activiteiten. Klassieke concerten, romantische huwelijken, Buttonpop en de fantasiewereld van Castlefest combineren uitstekend met het karakteristieke landgoed”, geeft directeur Bart Siemerink aan. “Dit kon in 2020 allemaal niet doorgaan. Gelukkig voelt het voor veel bezoekers goed om in de open lucht te wandelen over het landgoed. Naast de dahliatuin zijn de kinderboerderij en het terras van de Hofboerderij een mooie reden voor een bezoek”.

Keukenhof heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het kasteel en het omliggende landgoed. Het kasteel is volledig gerestaureerd en ingericht alsof het nog bewoond is. De collectie van het kasteel bestaat uit schilderijen, meubels en interieur uit familiebezit. Twee keer per jaar, tijdens de Dag van het Kasteel en Open Monumentendag is het kasteel toegankelijk en vertellen gidsen in de diverse kamers de mooie verhalen uit het roemrijk verleden.

De komende weken staan de dahlia’s nog in bloei bij het kasteel. In de lente van 2021 laat Keukenhof ook graag de tulpen, narcissen en hyacinten weer aan de wereld zien. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Het park wordt gewoon geplant zoals dat al 71 jaar gebeurt: met 7 miljoen bloembollen waar bezoekers in 2021 van 20 maart tot en met 9 mei van kunnen genieten.