Wethouder van der Zwet plant eerste bloembollen voor kleurrijke entree

Keukenhof plant duizenden bloembollen op vijf rotondes langs de Westelijke Randweg (N208). De entree van Lisse staat daardoor in het voorjaar prachtig in bloei. Kees van der Zwet, wethouder in Lisse, en Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, hebben afgelopen dinsdag de eerste bloembollen geplant op de rotonde bij De Engel. Het onderhouden van de rotondes is een van de acties uit het convenant dat is gesloten tussen Keukenhof en gemeente Lisse.

“We zijn blij met de samenwerking met Keukenhof. De rotondes zijn mooie visitekaartjes voor ons dorp. Deze rotonde is voor mij extra speciaal aangezien ik in De Engel geboren ben”, zegt wethouder Kees van der Zwet. “Keukenhof is een belangrijke toeristische en economische motor in Lisse. Mooi dat die uitstraling nu nog beter zichtbaar wordt bij het binnenrijden van ons dorp.”

“We werden gevraagd om naast het onderhoud van de drie huidige rotondes, ook de twee andere rotondes op te knappen en dat doen we graag”, geeft Bart Siemerink, directeur van Keukenhof aan. “We zijn trots op de Bollenstreek en dat laten we graag zien. Daarom leveren we een bijdrage aan het verfraaien van de aanrijroutes naar de gemeente. Inwoners en bezoekers van Lisse en de Bollenstreek kunnen zo in het voorjaar genieten van de bloemenpracht.”

Sinds 2019 ligt het groenonderhoud van drie rotondes op de Westelijke Randweg al in handen van Keukenhof. Vanaf vandaag komen daar twee rotondes op de Heereweg bij. Het oorspronkelijke duinlandschap in de regio is terug te zien in de inrichting van de rotondes. De bloembollen worden tussen het helmgras en de grove dennen geplant.