Nu de overheidsmaatregelen versoepeld zijn, is het landgoed weer vrij toegankelijk. Met het mooie lenteweer en de natuur in volle bloei, kan iedereen kan weer heerlijk wandelen in de kasteeltuin en het bos rond Kasteel Keukenhof. Voor kinderen is er de korte Kabouterwandeling, versierd met unieke kabouterpaaltjes. En ze kunnen spelen in de speeltuin en de dieren aaien bij de kinderboerderij.

Hofboerderij weer open
De Hofboerderij mag vanaf 1 juni weer open. Zowel binnen als op het terras kunnen bezoekers genieten van een lekkere kop koffie met een stuk appeltaart. Je kunt er ook terecht voor een tosti of poffertjes. De Hofboerderij is geopend op woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het LAM (Lisser Art Museum) gaat naar verwachting vanaf vrijdag 5 juni weer open voor bezoekers.

Onderhoud in het wandelbos
Afgelopen maanden is het bos langs de Stationsweg aangepakt: zieke en dode bomen zijn verwijderd om te voorkomen dat ze omvallen. Zo blijven de bossen op Landgoed Keukenhof gezond en heeft iedereen de mogelijkheid om er van de natuur te genieten. Een aantal verwijderde oude, dode bomen wordt jaarlijks opgehaald door Bollenstreek hout, en groep vrijwilligers die daar bijv. meubels van maakt. Samen met Bollenstreekhout zijn op het landgoed 200 nieuwe bomen teruggeplant. De paden voor wandelaars zijn verbeterd en veel wandelaars genieten van de lange wandeling langs het Laarzenpad waar je onderweg veel vogels tegenkomt. Naast ooievaars, verschillende soorten spechten, buizerds, Canadese ganzen zijn er ook prachtig blauwe ijsvogels.

Genieten van kleur in een historische omgeving
Naast Kasteel Keukenhof ligt de ommuurde tuin (Frederiks Hof). Stukken van de muur en de kassen waren in verval geraakt. De restauratie van deze ommuurde historische tuin met kassen verloopt voorspoedig en is naar verwachting begin juni afgerond.

Wandelen in de dahliatuin
Rondom het kasteel wordt weer een mooie dahliatuin aangelegd. In de tuin van Kasteel Keukenhof zijn 150 soorten dahlia geplant. Zo genieten bezoekers van Landgoed Keukenhof de aankomende zomer van een prachtige bloeiende tuin.