Show navigation
nl

Kasteel Cultureel: Koninklijk Conservatorium Den Haag

29/10/2019 19:30 - 22:30

Koninklijk Conservatorium Den Haag

De European Chamber Music Academy (ECMA) is een samenwerkingsverband tussen Europese universiteiten, conservatoria en festivals op het gebied van kamermuziek.

Dit jaar verzamelen zich jonge musici en hun internationaal vermaarde docenten weer in Den Haag om een week lang te werken aan hun artistieke ontwikkeling.

Een prachtige kans om ook in het Koetshuis te genieten van de mooiste kamermuziek op internationaal niveau! Vier ensembles zullen deze avond optreden met een zeer gevarieerd programma:

Trio Aralia - Rachmaninov - Piano Trio nr 1 in g

Le Bateau Ivre -  Lajtha - Marionnettes voor fluit, viool, altviool, cello en harp Op. 26

Zèta Trio -  Shostakovich - Piano Trio No. 1, op. 8, in c min

Quatuor Adastra - Ravel - Strijkkwartet in F

Het Trio Aralia representeert het ECMA ster‐programma. De komende twee jaar vervolgt het de studie aan de conservatoria van Parijs, Den Haag en Wenen.

Le Bateau Ivre combineert de helderheid van fluit en harp met de warmte van het strijktrio. Het kwintet studeert in Parijs aan het conservatorium en volgt in 2019 het ECMA‐programma.

Het Zèta Trio ontstond in 2015 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  In 2019 won het Zèta Trio de Grote Kamermuziekprijs, het jaarlijkse concours voor studerende of pas afgestudeerde klassieke ensembles van Codarts en het Koninklijk Conservatorium.
Quatuor Adastra werd in 2013 opgericht aan de muziekacademie van Straatsburg. Het strijkkwartet studeerde vervolgens in Lyon en werd in 2016 geselecteerd voor deelname aan de ‘springplank voor jonge kwartetten’ aan de Philharmonie te Parijs.

Aanvang concert: 20:15 uur

Koetshuis open: 19:30 uur

Volwassenen: € 20,00
Jongeren t/m 16 jaar: € 10,00
Inclusief koffie/thee vooraf en
pauzedrankje