Show navigation
nl

Kasteel Cultureel: Joachim Eijlander (cello) en Klára Würtz (piano)

20/11/2018 :00 - :00

Joachim Eijlander en Klára Würtz zijn gerenommeerde musici met een indrukwekkende staat van dienst. Beiden zijn bekend door tal van concerten en cd-opnames.

Joachim (1975) speelde samen met vele bekende musici en is oprichter van het Rubens Quartet, een vooraanstaand Nederlands strijkkwartet. Als cellodocent en kamermuziekcoach was hij verbonden aan verschillende conservatoria en festivals in Europa en de Verenigde Staten. Zijn cd’s met de cellosuites van Bach waren zeer succesvol.

Klára Wúrtz is een Hongaarse pianiste, die sinds 1996 in Amsterdam woont. Ze doceert aan het Utrechts Conservatorium. Na haar opleiding in Hongarije trad ze veelvuldig op in de Verenigde Staten o.a. met het Boston Symphony Orchestra onder leiding van Bernard Haitink. Klára maakte deel uit van het Klaviertrio Amsterdam en treedt regelmatig op met celliste Timora Rosler. Ze maakte o.a. furore met haar opname van de complete pianosonates van Mozart.

Joachim en Klára spelen de beroemde Arpeggione sonate (D.821) van Franz Schubert en een aantal van zijn liederen, bewerkt door Friedrich A. Kummer. Daarnaast klinkt de sonate opus 19 van Serge Rachmaninov.

Aanvang concert: 20.15 uur
Koetshuis open: 19.30 uur 

Reserveren

20 nov_Jachim Eilander_Klara Wurtz_1.jpg