Show navigation
nl

Cheng Quartet in het Koetshuis

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt op dinsdag 20 maart aanstaande het Cheng Quartet op in het jaarlijkse concert van de Nederlandse Strijkkwartet Academie.


Het Cheng Quartet bestaat uit Hui-Wen Winnie Cheng en Wan-Ru Cheng (viool), Shih-Hsien Sam Tsai (altviool) en Sheng-Chiun Rick (cello). Zij leerden elkaar kennen in Taiwan en vormen vanaf 2014 een kwartet. Naast hun individuele studies aan het Conservatorium van Amsterdam, volgt het kwartet de gespecialiseerde opleiding aan de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie.


Bij het concert in het Koetshuis speelt het Cheng Quartet de Vijf stukken voor strijkkwartet, op. 5 van Anton Webern, het strijkkwartet op.59 no.2 van Beethoven, de Quartettsatz D.703 van Schubert en het strijkkwartet no. 9 van Sjostakovitsj.


Na een succesvolle afsluiting van de masterfase, is het Cheng Quartet vanaf september 2017 toegelaten tot de postacademische opleiding van de NSKA. Zij ontvangen kwartetlessen van professor Marc Danel, Stefan Metz, Dimitry Ferschtman en het Quatuor Danel.


Het Cheng Quartet is regelmatig te gast op podia als het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Nationale Opera & Ballet, Stadsgehoorzaal Leiden, TivoliVredenburg Utrecht, Casa da Musica Porto en het Conservatoire de Paris.
Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur

Kaartverkoop en reserveren:
www.kasteelkeukenhof.nl/concerten
cultureel@kasteelkeukenhof.nl
of telefonisch 0252-465555