Show navigation
nl

Pers

Kasteel Keukenhof nodigt u van harte uit voor de opening van de

tentoonstelling “IN VORM", Kasteel Keukenhof designed!

Donderdag 1 juni om 16.00 uur

het “Koetshuis” van Kasteel Keukenhof

 

De tentoonstelling “IN VORM - Kasteel Keukenhof designed” refereert aan het thema van de bloemententoonstelling Keukenhof 2017:  Dutch Design en geeft een zomers vervolg aan dit thema. Geïntegreerd in het historische 19de eeuwse  interieur van het kasteel wordt glaswerk, porselein, meubelair en haute couture van ontwerpers en kunstenaars gepresenteerd die tot Dutch Design (ca. 1980 tot heden) worden gerekend. Zo is er werk te zien van Victor en Rolf, Studio Job, Hella Jongerius, Hans van Bentem  en Klaas Kuiken.

IN VORM toont bruiklenen van het Gemeentemuseum Den Haag, het Lisser Art Museum, particuliere collecties en van de vormgevers zelf, zoals de beroemde “Hakjesklompen” van Victor & Rolf met Delfts blauw en “Heaven”, een kristallen bed van de Nederlandse kunstenaar Hans van Bentem.
Kasteel Keukenhof is een landhuis uit de 17e eeuw, in de 19e eeuw verbouwd tot kasteel en nog geheel ingericht als of de laatste particulier eigenaar er nog woont. De tentoonstellingen in het kasteel sluiten daarom ook altijd aan bij het interieur en de sfeer van het gebouw waarin de 19e en de vroege 20e eeuw de boventoon voeren. Een privé collectie met schilderijen uit de 17e, 18e en 19e eeuw is gedurende In Vorm ook te zien.

De tentoonstelling is t/m 3 september d.m.v. rondleidingen te zien.

 

Aanmelden voor de opening kan via a.gerards@keukenhof.nl

Kasteel Keukenhof
Keukenhof 1 (voor navigatie: Stationsweg 51, Lisse)
2161 AN  Lisse